Placeholder image

Nasi
WYSTAWCY

Już 13 sierpnia, podczas festiwalu w Zamościu, wśród licznych atrakcji, zaprezentują się:

Wina
REGIONALNE

Winiarnia
ZAMOJSKA

Jest takie miejsce w Polsce, gdzie ciepły klimat, łagodne wzgórza i żyzne lessowe gleby tworzą idealne warunki do uprawy winorośli i innych owoców. To właśnie stąd, z regionu Roztocza, pochodzą szlachetne odmiany polskich win, pełne owocowych aromatów i zaskakujące świeżością. Tworzymy je, czerpiąc z bogactwa polskiej natury i najlepszych tradycji polskiego winiarstwa.

W rozległych sadach Roztocza, otoczonych dziką przyrodą, dojrzewają najwspanialsze polskie owoce. W Winiarni Zamojskiej wydobywamy z nich samą esencję smaku i aromatu, tworząc szlachetne odmiany win owocowych o niespotykanej dotąd jakości. Powstają dokładnie w ten sam sposób, jak wina gronowe.

Nasze wina są nierozerwalnie związane z regionem Roztocza. Pracujemy wyłącznie z najlepszymi sadownikami, których troska i uważność gwarantują najwyższe walory smakowe każdego zbioru. Wiemy, jak wydobyć z owoców to, co w nich najlepsze. Dlatego tworzymy wina, które są wyjątkowo smaczne, bogate i przyjemne do picia.

Placeholder image
Placeholder image

Winnica
ZAMOJSKA

Winnicę Zamojską założył Artur Podhajny w 2011 roku, a jej powierzchnia liczy nieco ponad 2 hektary. Duży nacisk postawiony jest na jakość produkowanego wina. Wina robione są konsekwentnie, równo i czysto. Spotka się tu przyjemną dojrzałość, soczystość, a użyte odmiany są naprawdę dobrze zdefiniowane.

W winnicy można spotkać sprawdzoną polską klasykę: Solaris, Seyval Blanc, Johanniter, Hibernal, Muscaris, Souvignier Gris, Rondo, Regent, Cabernet Cortis i Cabernet Cantor. Dzięki położeniu w specyficznym ekosystemie Roztocza, w Winnicy Zamojskiej uzyskuje się zbiory winogron najlepszej jakości, z których produkuje się kilka gatunków win, w tym prestiżowy Solares. Wino zdobyło m.in: złoty medal na międzynarodowym konkursie Galicja Vitis 2016, srebrne medale na międzynarodowych konkursach Tuchovinicontest 2016 i 2017, srebrny medal na konkursie Winobranie 2016 w Zielonej Górze i brązowy medal na Konkursie Win Polskich Jasło 2017.

Podczas wyrobu wina nie używa się żadnych środków chemicznych, stabilizatorów i konserwantów. Wino naprawdę zaskakuje świeżością, a niezwykły smak i aromat na długo zapada w pamięć! Dzięki czemu trafia nawet w najbardziej wyrafinowane gusta! Odwiedzenie Winnicy Zamojskiej będzie doskonałym początkiem dla winiarskich podróży po Roztoczu!

Winnica
NIZIO NATURALS

Pomysł na winnicę zrodził się prawie dekadę temu, kiedy rodzina Nizio wypatrzyła piękny stok – idealnie nadawał się pod uprawę winorośli. Swoje marzenie o własnej winnicy dość szybko wcielili w życie i już w 2012 roku ruszyli z pierwszymi nasadzeniami.

Roztocze jest najbardziej nasłonecznionym regionem w Polsce, dzięki czemu mieliśmy idealne warunki do prowadzenia uprawy. Obecnie powierzchnia winnicy liczy trzy hektary, a jej obszar z roku na roku powiększa się o kolejne nasadzenia. Pierwszymi nasadzonymi szczepami były regent oraz solaris. Obecnie w Nizio Naturals wina powstają także ze szczepów seyval blanc, muscaris, johanniter i riesling, z których produkowane są naturalne wina spokojne, musujące oraz pét-naty.

Wina Nizio Naturals są doceniane przez znawców, sommelierów oraz nagradzane w międzynarodowych konkursach – w 2015 wino Solaris zdobyło Złoty Medal w Międzynarodowym Konkursie Galicja Vitis, a Johanniter w 2016 otrzymało Złoty Korek w Poznaniu. Codzienna praca w winnicy to aktywność wyłącznie rodzinna, całą swoją energię i zaangażowanie przekuwają w najlepsze wino.

Placeholder image
Placeholder image

Winnica
LIPOWIEC

Winnica położona jest w niewielkiej miejscowości Lipowiec, nieopodal Roztoczańskiego Parku Narodowego. Przygodę z winiarstwem rozpoczęła się już w 2008 roku od zasadzenia kilkudziesięciu krzewów odmiany dornfelder na stromej skarpie przy naszym gospodarstwie agroturystycznym. Krzewy te początkowo miały pełnić wyłącznie rolę dekoracyjną i być atrakcją dla odwiedzających winnicę gości. Z biegiem czasu winiarskie hobby przerodziło się w pasję i coraz chętniej zagłębiano się w tajniki uprawy winorośli i produkcji wina. Tym samym sukcesywnie dosadzano kolejne odmiany, a winnica nieustannie się powiększa.

Obecnie winnica liczy 3 parcele na których łącznie rośnie 4500 sztuk winnych krzewów. Uprawiane są na nich takie odmiany jak Chardonnay, Riesling, Solaris, Johanniter, Souvignier Gris (odmiany białe) oraz Cabernet Cantor, Cabernet Cortis, Dornfelder, Acolon, Zweigelt (wina czerwone).

Roztoczańska gleba bogata w wapienne skały sprawia, że tamtejsze wino posiada wyjątkowy smak i aromat. Poza produkcją wina prowadzona szeroka działalność enoturystyczna.

Winnica
GRONOWSCY

Winnica położona jest na skraju Puszczy Solskiej, w posiadłości należącej od wielu pokoleń do rodziny Gronowskich. W tym miejscu dawniej rósł ciemny gaj, po łacinie lukus, stąd nazwa wytwarzanych tu win. Są one efektem wielkiej pasji i ręcznej pracy członków rodziny Gronowskich z trzech pokoleń.

Wina są rześkie, owocowe i pełne słońca, którego na Roztoczu jest wyjątkowo dużo. Wina powstają ze szczepów solaris, muscaris, seyval blanc, hibernal, johanniter, cabernet cortis, cabernet cantor, regent, traminer oraz pinot noir. Uprawa zajmuje tu w chwili obecnej 2,5 hektara.

Winnica Gronowscy jest projektem realizowanym przez całą rodzinę Gronowskich. Prace realizowane są przez członków rodziny, stanowiąc odskocznię i dając odpoczynek od stresującego, miejskiego życia. Winnica Gronowscy to idealne miejsce, aby rozpocząć swoją przygodę z enoturystyką.

Placeholder image
Placeholder image

Winnica
MICKIEWICZ

Winnica Mickiewicz przysiadła na najwyższym południowo-zachodnim wzniesieniu na obrzeżach miasteczka Opole Lubelskie. Pierwsze testowe krzewy zostały posadzone w 2004 roku i przyjęto, że rok ten jest początkiem działania tej winnicy. W następnych latach winna latorośl rozrosła się na cały kilkudziesięcioarowy stok. Rosną tam odmiany na wino, tzw. moszczowe, charakteryzujące się niewielkimi aczkolwiek słodkimi, esencjonalnymi i nadzwyczaj smakowitymi owocami. Dominują tu Rondo i Regent na wina czerwone i różowe, oraz Seyval Blanc, Hibernal, Traminer i Solaris na wina białe. Ten ostatni zwany również „chardonnay północy” ze względu na wczesność, czyli szybkość gromadzenia fruktozy w owocach, jest wielką nadzieją winiarskiego „cool climate”.

Kolejnym etapem rozwoju winnicy jest parcela Bliskowice. To właśnie tam krzewy rosną na rędzinie powstałej na skale wapiennej pochodzącej z obumarłych w prehistorii organizmów oceanicznych. Takie terroir zbawiennie wpływa na wszystkie owoce uprawiane w Małopolskim Przełomie Wisły; wiśnie, śliwki i brzoskwinie są nadzwyczaj słodkie i poszukiwane na giełdach owoców. Tak więc dojrzałość i jeszcze raz dojrzałość; dąży się tu do tego by zebrać owoce maksymalnie dojrzałe i zdrowe w myśl starej maksymy, że wino rodzi się w winnicy. Na tej półtorahektarowej działce w Dolinie Wisły znaleźć można takie szczepy jak: Riesling, Zweigelt, Solaris, Johanniter, Muscaris, Cabernet Cortis i Regent.

Winny ogródek jest odskocznią od problemów, kłopotów i trosk dnia codziennego. Wyczekiwanie na dojrzałość owoców, zbiór oraz późniejsza winifikacja ma coś z magii. Bo przecież wino to nie tylko skomplikowane procesy chemiczne. Wino to historia jego powstawania od winnicy do piwnicy, to rocznik i temperament winiarza i w końcu wino to degustacja, która podświadomie zmienia nasz sposób życia, ponieważ chcąc próbować wino, musimy zwolnić tempo.

Jak zapewniają sami właściciele, wina dobrze smakują, są świeże, czyste i bezpretensjonalne. Zapraszają na lokalne, lubelskie wino gronowe. Najlepsze z nich zdobywają laury na profesjonalnych konkursach winiarskich.

Winnica
LUBELSKA

Wyjątkowy kupaż pasji, rodzinnej tradycji oraz starannie dobranych owoców – tak w skrócie opisać można wina tworzone w Winnicy Lubelskiej. Celem winiarzy Winnicy Lubelskiej jest przywrócenie polskich win owocowych, które przed II wojną światową były powszechnie pite w Polsce i eksportowane na cały świat. Zdobywały laury w niejednym konkursie winiarskim. Winnica Lubelska zajmuje się produkcją markowego wina owocowego. W ofercie dominuje wino wiśniowe, od wytrawnego, przez półwytrawne i półsłodkie, aż po wino słodkie. Tworzą również wino wiśniowe z nutą maliny oraz wiśniowe z nutą dębu, które dojrzewa w dębowej beczce.

Placeholder image
Placeholder image

Winnica
DWA WZGÓRZA

Winnica „Dwa Wzgórza” leży na pograniczu Roztocza oraz Wyżyny Lubelskiej. Ciężkie gliniaste gleby oraz lekkie piaszczyste dają wiele możliwości przy tworzeniu unikalnych w smaku win. Pierwsze winogrona zostały posadzone w 2015 roku na powierzchni 60 arów, do dziś w skład winnicy wchodzą działki o łącznej wielkości niemal 2 hektarów na których posadzone jest około 7500 winorośli.

Odmianami uprawianymi na wino białe są: Seyval Blanc, Bianca, Hibernal, Vidal Blanc oraz Jutrzenka natomiast na wino szare: Leon Millot, Rondo i Marechal Foch. Winogrona od samego początku uprawiane są ekologicznie ponieważ tylko w taki sposób mogą dać one najwyższej jakości sok z którego później powstaje wino o wyjątkowym smaku i aromacie.

W ofercie znajdują się różnego rodzaju wina białe oraz niespotykane na polskim rynku wino szare oraz „Pierwszy mróz”. Wino szare dzięki produkcji metodą szampańską jest lekkie, delikatne i orzeźwiające, idealnie nadaje się na gorące letnie dni, natomiast „Pierwszy Mróz” powstaje z owoców zbieranych późną jesienią kiedy przychodzą pierwsze przymrozki, zapewnia to zarówno większą moc jak i słodycz.

Takie wina tworzą unikatową propozycję nawet dla najbardziej wymagających podniebień!

Winnica
WIECZORKÓW

Winnica Wieczorków została założona w 2005 roku we wsi Borek, w woj. mazowieckim. Obecnie zajmuje powierzchnię 0,3ha i cały czas się rozwija. W winnicy uprawiane są odmiany Hibernal,Seyval Blanc,Riesling,Rondo,Regent.

Sukces mazowieckiej winnicy to wyniki miłości do wina Aleksandry i Pawła Wieczorków. To wina z ich produkcji zapadają na długo w pamięci degustujących i jak często można o nich usłyszeć - „smak broni się sam”. Wynika to z długiej historii wina wytwarzanego w tym regionie, albowiem winorośl na Mazowszu uprawiano od wieków. Szczególnie smaczne wychodziły wina białe. Takie też wytwarzali benedyktyni w klasztorze, który mieści się w położonej niedaleko winnicy w miejscowości Opactwo. Pracowici mnisi przybyli na Mazowsze z Francji. Być może właśnie francuska wiedza o winach dała tak dobre owoce na tych ziemiach. Taka historia zachęca do spróbowania!

Placeholder image
Placeholder image

Winnica
OSTROWSKICH

Nowe, ustronne miejsce w małej miejscowości Komodzianka stało się miejscem do założenia przydomowej winnicy. Roztocze Zachodnie to teren magiczny, jeszcze częściowo nieokiełznany, a to za sprawą ukształtowania terenu. Pagóry Roztocza to przede wszystkim plątanina ciągnących się na kilka kilometrów, głębokich i rozgałęzionych lessowych wąwozów. Takie położenie pozwala na uprawę najpopularniejszych polskich szczepów win.

Lato objawia się zapachem gryki, złotem ciężkich kłosów i kusi zapachem malin, porzeczek, jeżyn i miodu. Jesień stroi drzewa w kolorowe złoto i zachęca do grzybobrania. Równie wiele kolorów i aromatów można znaleźć w tamtejszych winach. Rosnące tam szczepy już teraz są w Polsce wysoko cenione. W winnicy dominują odmiany typowo przerobowe: Regent, Rondo, Acolon, Aurora, Muskat Odeski i Seyval Blanc.

Praca w winnicy daje właścicielom radość i satysfakcję, a zadowolenie gości jest tym, co utwierdza ich w słuszności obranej drogi. Chętnie dzielą się posiadaną wiedzą i organizują degustację tutejszego wina. Wszystkich tych, którzy tak samo jak Państwo Ostrowscy cenią sobie spokój i piękno otaczającej przyrody są zaproszeni do Komodzianki, gdzie mogą odkryć uroki tamtejszych stron.

Winnica
CZARNOWODA

„Czarnowoda”, założona została w 2008 r. na południowych stokach Roztocza Środkowego. Zajmuje ona obszar dwóch hektarów. Wino z Czarnowody wytwarzane jest z ponad 20 szlachetnych szczepów, dojrzewających w promieniach słońca w obszarze „Natura 2000”. Między innymi: Marechal Fosch, Leon Milot, Frontenac, Heridan, Cascade, Serena, Aurora, Swenson Red, Nachodka, Bianca, Seyval Blanc, Rondo, Regent, Hibernal, Jutrzenka, Muskat Odeski i inne.

Czyste, nieskażone przemysłem powietrze sprawia, że charakteryzuje się ono bogatym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Winiarze starają się, aby to, co najlepsze w naturze, pozostało w pełni w ich winie. Nie ścigają doskonałości, szukają własnej drogi, dlatego wina powstają z kupażu kilku odmian. To nadaje im unikalny smak.

„Oczkiem w głowie” jest wino różowe, które od początku cieszy się największym uznaniem odwiedzających Czarnowodę gości. Wina czerwone i białe zdobyły również swoich wielbicieli o zróżnicowanych gustach. Każdego wina można spróbować na miejscu, aby samemu wybrać swój smak.

Placeholder image
Placeholder image

Kocham wino
KLUB MIŁOŚNIKÓW WINA

Kocham Wino to klub i społeczność ludzi poszukujących, spragnionych wina i ciekawych jego świata, którzy wspólnie poznają, próbują i odkrywają różnorodne smaki. To miejsce zarówno dla zaangażowanych i doświadczonych pasjonatów wina, jak też dla nowych, którzy dopiero zaczynających swoją przygodę z winem - to miejsce dla wszystkich, którzy lubią dobre wino. To również aplikacja mobilna Kocham Wino, która otwiera przed Klubowiczami świat win i benefitów w Klubie. Regularne promocje, konkursy, lista ulubionych win, historia zakupów, winiarska wiedza w pigułce – to tylko niektóre z funkcji naszej aplikacji dla Klubowiczów. Dołącz do nas już dziś i ciesz się swoimi klubowymi przywilejami!

Klub Kocham Wino to miejsce spotkań klientów Centrum Wina, które otwiera klubowiczom drogę do bogactwa świata wina i wspiera w zamiłowaniu do tego trunku. Centrum Wina to największy importer win jakościowych w Polsce z ofertą ponad 700 win, o różnych smakach i przedziałach cenowych, pochodzących zarówno od słynnych rodzin winiarskich jak i małych butikowych winiarni.

Do społeczności może się przyłączyć każdy, kto lubi wino! Klub liczy obecnie ponad 200 tys. miłośników wina i co miesiąc przybywa około 3 tys. nowych.

Poznaj
RESTAURACJE

Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Produkty
REGIONALNE

Placeholder image

Sery regionalne
Karol Nizio

Państwo Nizio wiedzą, że to co najlepsze pochodzi z natury i w myśl tej maksymy prowadzą swoją farmę. Można tam znaleźć samodzielnie uprawiane warzywa i owoce w szklarni – bez jakichkolwiek oprysków, czy chemii. Tuż obok małe pole, sad i przede wszystkim ciągle się powiększające stado zwierząt. Owce, kozy i konie – zapewniają przede wszystkim miłe towarzystwo, ale także dzięki nim powstają pyszne sery!

Właściciele wychodzą z założenia, że samodzielne wyhodowane, dopilnowane i wyrośnięte pod roztoczańskim słońcem warzywa i owoce smakują najlepiej. Dzięki temu mają pewność, że są zdrowe, ekologiczne i pełne witamin! Nie inaczej jest w przypadku regionalnych serów ich produkcji, które są tworzone według tradycyjnych metod serowarskich. Oprócz naturalnych smaków i aromatów czuć w nich także pasję i zamiłowanie do naturalności, dlatego nie znajdziemy tam polepszaczy smaku lub konserwantów.

W ofercie znajdują się sery z mleka krowiego, owczego i koziego, sery w oleju, w popiele, długo dojrzewające i te krótko dojrzewające. Sery i wiele innych regionalnych produktów czekają na miejscu w Dworze Sanna, który można odwiedzić i samodzielnie odkryć skarby Roztocza.

Jerzy Moń- Sery z ziołami- Krupe
(sery zagrodowe)

Państwo Moń prowadzą certyfikowane gospodarstwo ekologiczne w miejscowości Krupe. Specjalizują się w hodowli krów rasy polska czerwona. To jedna z najstarszych ras, która oprócz umaszczenia wyróżnia się także smaczniejszym i bardziej wartościowym mlekiem. To właśnie z mleka pozyskanego od hodowanych przez Państwa Moń krów, Pani Dorota wraz z mężem, Jerzym, wyczarowują sery podpuszczkowe w wielu smakach.

Sery z ziołami są produktem tradycyjnym Lubelszczyzny. Te produkowane przez Państwa Moń to sprężyste krążki o porowatej i poprzetykanej ziołami strukturze. Charakteryzują się śmietankowym i lekko słonawym smakiem, który urozmaicany jest różnymi mieszankami ziół. Państwo Moń wytwarzają sery m.in. z pokrzywą, czosnkiem niedźwiedzim, czarnuszką, kozieradką, żurawiną, suszonymi pomidorami i bazylią oraz papryką i szczypiorkiem.

Gospodarstwo ekologiczne Państwa Moń znajduje się w malowniczej i spokojnej miejscowości Krupe. Miejscowość ta znana jest głównie z ruin piętnastowiecznego zamku, które stanowią ciekawą atrakcję turystyczną regionu. Krupe znane jest również ze swoich walorów przyrodniczych, a także czystego powietrza co sprzyja produkcji tych skarbów Lubelszczyzny.

Sery Państwa Moń można kupić nie tylko bezpośrednio w gospodarstwie w Krupem, ale także w piątki w Krasnymstawie w Galerii Panorama oraz w soboty w lubelskiej Galerii Gala. Warto jednak osobiście odwiedzić gospodarstwo Państwa Moń w Krupem.

Placeholder image
Placeholder image

Zagroda Roztocze
Henryk i Zofia Kaproń

O kuchni Roztocza za wiele się nie mówi, a jest ona bardzo bogata w regionalne potrawy o długiej tradycji. Te kulinarne tradycje kultywują i rozwijają Państwo Henryk i Zofia Kaproń, którzy prowadzą restaurację Zagroda Roztocze. W lokalu można spróbować najpopularniejszych dań regionalnych np.:

Piróg Biłgorajski to jeden z najsmaczniejszych wyrobów wpisujących się w długoletnią tradycję staropolskiej kuchni kresowej. Niegdyś receptura jego przygotowania była znana jedynie mieszkańcom Biłgoraja i jego okolic.

Piróg Jaglany – jego receptuwa bazuje na kaszy jaglanej, którą pozyskuje się z uprawianego na roztoczu prosa. Kasza jaglana zawiera cenne dla zdrowia minerały np. krzemionkę, która poprawia wygląd włosów, skóry i paznokci.

Można także spróbować bułeczek obszańskich, śledzi po Obszańsku, czy napić się nalewki z brusznicy.

Pszczela Wola
Mieczysław Janik

Pszczela pasieka Państwa Janików jest pasieką rodzinną, w której pszczoły hoduje się już od kilkudziesięciu lat.

Pasieka nastawiona jest na intensywną gospodarkę pasieczną, w której pozyskuje się oprócz miodu inne produkty oraz produkuje matki i młode rodziny pszczele. W pasiece prowadzona jest selekcja i hodowla własnej linii pszczół o nazwie Maja.

Rejonem, w którym rozmieszczane są pasieki i pozyskiwane miody jest centralna część Lubelszczyzny, teren ciągnący się od Bugu po Wisłę. W pasiece prowadzona jest gospodarka wędrowna, co umożliwia produkowanie wielu gatunków miodu takich jak: rzepakowy, malinowy, gryczany, lipowy, spadziowy, wrzosowy i inne. Dodatkowo pozyskiwane w pasiece są: pyłek kwiatowy, propolis i wosk. Trzy produkty pochodzące z pasieki wpisane zostały na listę produktów tradycyjnych z Województwa Lubelskiego. Są to: miód malinowy, miód gryczany z Lubelszczyzny oraz krupnik pszczelowolski.

Pasieka otrzymała wiele wyróżnień za produkty m.in.: Wojewódzkiego Lidera Smaku 2009 za miody odmianowe lubelskie, statuetkę ogólnopolskiego konkursu promocyjnego Agro Polska 2012, a ostatnio miody otrzymały wyróżnienie Kapituły w wojewódzkim konkursie Lubelskie ze Smakiem 2015.

Placeholder image
Placeholder image

Weki
Marcin Sikora

Weki Food to marka, która powstała w 2020 roku, w odpowiedzi na wyzwania rzucone przez świat, podczas poszukiwania naturalnych sposobów na odporność rodzin grupki przyjaciół. Tak powstały kiszonki od Weki Food. Kolejno pojawiały się kolejne produkty, takie jak nasze bestsellerowe eliksiry, batatella, masełka, pesto i wiele innych.

Słodkie Weki powstały, aby uprzyjemnić nam codzienne chwile. Popatrz na ich skład, dbamy o to, aby był najprostszy, najbardziej czytelny i tak zdrowy, jak to tylko możliwe przy słodyczach.

Weki wege, to smaczne odpowiedniki kalorycznych towarzyszy naszych śniadań i innych posiłków – masełka i majonezy. Rozsmakują się w nich nie tylko wegetarianie!

Weki słone to gotowe dodatki do sałatek, przekąsek, ale także gotowe dania sezonowe – chłodnik, barszcz wielkanocny, barszcz wigilijny.

W wekach znaleźć można tylko ekologiczne warzywa i owoce, naturalne zioła i przyprawy oraz najważniejsze – zaangażowanie i serce, z którym robiony jest każdy produkt.

Cukiernia
Heszku

Historia cukierni sięga roku 1956 r. gdzie jako Cukiernia Paradise była prowadzona przez Państwa Danutę i Antoniego Korzan, którzy zajmowali się ręczną produkcją domowych lodów. W połowie lat 80 tradycję rodzinną kontynuowała córka założycieli Jolanta.

Od 2014 r. cukiernią zajmuje się Pan Henryk Szkuat reprezentujący firmę PHU HESZKU z Ostrowa Lubelskiego, która oprócz domowych lodów oferuje pyszne ciasta, torty, pączki, drożdżówki oraz naturalne pieczywo z rozmaitych zbóż: orkiszowe, owsiane lub gryczane.

Produkty Pana Henryka były wielokrotnie doceniane podczas wielu festiwali i konkursów kulinarnych zdobywając nagrody i wyróżnienia w tym za naturalne lody. Jest członkiem założycielem Oddziału Regionalnego Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego w Lublinie.

Placeholder image